Verdiep je in het shirt met Joachim

Verdiep je in het shirt met Joachim

November 2020

Our Journey

”Wij zijn pas geslaagd op de dag dat je je overhemd niet hoeft te strijken voor je naar werk gaat en je niet meer wilt omkleden wanneer je thuiskomt."

- Joachim Latocha, Founder

Dit is hoe ik altijd aan BARONS heb gedacht. Daarom verfijnen we constant de details rond onze shirts. Je hoeft niet veel te weten over katoen, naai- en productieprocessen om te kunnen genieten van onze Consultant of CEO, maar als je nog steeds geïnteresseerd bent in het proces, blijf dan hier op de hoogte.

Witte overhemden zijn een van de moeilijkste kledingproducten om te maken. Alles is te zien op een wit overhemd. Krullen, een scheve zoom of een vlek. Een klein foutje is simpelweg niet te verbergen en als je - net als wij - elke dag een overhemd draagt, weet je het.

BARONS The Founder hvid skjorte

We hebben er twee jaar over gedaan om het eerste BARONS-shirt te ontwikkelen. We zijn de hele wereld over gevlogen en hebben met talloze mensen in de branche gesproken. Het klinkt misschien gek om twee jaar bezig te zijn met het ontwikkelen van een overhemd in een branche die bekend staat om het veranderen van kleuren en pasvormen.

Maar zoals u waarschijnlijk al weet, geven wij helemaal niets om mode. We hebben een paar klassieke overhemden die je jaar na jaar kunt kopen. Aan de andere kant werken we constant aan het optimaliseren van de kleine dingen die ervoor zorgen dat het shirt steeds een beetje beter, scherper en makkelijker te strijken wordt.

BARONS close up colar

Van het katoenveld tot de shirt-krijger


Hoewel we twee jaar zijn bezig geweest met het ontwikkelen van het eerste shirt, breng ik nog steeds veel tijd door met stof-fabrikanten, naaimachines en afwerking experts. Voor BARONS gaat het erom dat we het shirt blijven verbeteren.

Het begint allemaal op het katoenveld. Katoen is niet zomaar katoen. Er is een groot verschil in kwaliteit. Bij Barons gebruiken we alleen Amerikaans PIMA ELS-katoen. ELS houdt in dat de vezels in het katoen extra lang zijn. Het geeft een katoen dat duurzamer is en lichter aanvoelt. PIMA ELS vertegenwoordigt de beste 3% katoen ter wereld.

Ik kan me gewoon niets anders voorstellen dan het beste katoen voor onze overhemden te gebruiken. Dat is het hele fundament. Als je een overhemd aantrekt dat na een uur vreselijk aanvoelt, dan komt dat omdat het van slechte katoen is.
Katoen is de eerste stap. De tweede is de stof. We hebben meerdere jaren besteed aan de ontwikkeling van onze eigen stof. Hier worden al onze shirts dan ook van gemaakt. 

Stof vergelijken in spreadsheets


Ik kan nog steeds uren besteden aan het vergelijken van stofsoorten om kleine verbeteringsmogelijkheden te vinden. Mijn tijd als consultant bij Deloitte valt niet te ontkennen. Ik heb honderden spreadsheets waarin ik kan analyseren of we met een kleine verandering de stof duurzamer of gemakkelijker te strijken kunnen maken. Dat is het voordeel van het feit dat we niet hoeven na te denken over de kleur van volgend jaar - we kunnen de energie gebruiken voor dat soort overwegingen. Gelukkig zijn onze klanten niet geïnteresseerd in het maken van een roze shirt met groene olifanten als motief.

Het uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van de shirts in BARONS zijn over het algemeen de mensen die hun shirt elke dag dragen.

 

Joachim Latocha
Oprichter 

BARONS the Founder