LID WORDEN OF EEN ENKELE KEER MEESPELEN?

Leuk dat je belangstelling hebt voor onze basketbalvereniging en er wellicht over denkt om lid te worden. Wij zijn met enthousiasme bezig om basketbal te spelen in Breda. Op dit moment telt onze club ongeveer 300 leden en spelen we met 19 teams in de competitie, daarnaast hebben we nog 7 trainende teams.

Barons is een echte vereniging, dit wil zeggen dat het basketbal natuurlijk op de eerste plaats komt, maar daarnaast nog allerlei leuke activiteiten (o.a. jeugdkamp, kick-off dag) worden georganiseerd waar jij als lid aan mee kunt doen. Het is ons streven dat jij je echt ‘thuis’ voelt bij onze vereniging en met plezier komt basketballen.

Vanzelfsprekend zijn onze sportieve prestaties ook erg belangrijk, een goede technische staf met een gedegen beleid zorgt hier voor. Dit zie je onder andere terug in het feit dat bijna al onze teams twee keer per week trainen onder leiding van gedreven trainer/coaches. Kortom: genoeg kennis, ervaring en mogelijkheden om je te ontwikkelen als basketballer.

Aanmelden

Je kunt je aanmelding voor een paar proeftrainingen door een e-mail te sturen aan secretaris@barons.nl. Vermeldt hierbij altijd je naam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mail adres en de eventuele basketbalervaring. Ook voor informatie over teamindeling, leeftijdscategorie, trainingstijden en locaties kun je mailen naar secretaris@barons.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Proeftrainingen

De mogelijkheid bestaat om aan 2 proeftrainingen deel te nemen voordat je lid wordt van de vereniging. Na deze 2 trainingen kan je beslissen of je lid wil worden.

Meetrainen zonder lid te zijn?

Voor volwassenen heeft Barons de mogelijkheid om af en toe aan te sluiten. Je hoeft dan geen lid te zijn maar betaalt uiteraard wel iets om mee te mogen doen. Barons moet tenslotte ook de zaal huren en het zou niet netjes zijn tegenover spelers die wel contributie betalen om gratis aan een training deel te mogen deelnemen. Per training vragen we een vergoeding van 5 euro.

Wachtlijst

Bij sommige leeftijdscategorieën is er helaas een ledenstop. Er bestaat dan de mogelijkheid om je op de wachtlijst te laten plaatsen. Wanneer er dan een plaats vrij komt, nemen we contact met je op.

Inschrijven

Wanneer je lid wil worden van onze vereniging, moet je het inschrijfformulier invullen. Vul het in en print het uit. Het ingevulde inschrijfformulier, samen met één recente pasfoto kun je inleveren bij je trainer/coach, of in de barons brievenbus stoppen die in de gang van de Doelen hangt.

Trainend of spelend lid

Er zijn 2 soorten lidmaatschap mogelijk bij Barons.

  • Trainend lid: neemt alleen deel aan de trainingen.
  • Spelend lid: neemt deel aan de trainingen en neemt deel aan de wedstrijden in de competitie.

Trainingen en wedstrijden

De trainingen lopen van augustus 2018 tot en met juli 2019. De thuiswedstrijden worden in sporthal de Doelen gespeeld en vinden meestal op zaterdag plaats of een enkele keer op zondag. De uitwedstrijden worden door heel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg gespeeld, afhankelijk van het niveau. Het vervoer naar de uitwedstrijden van de jeugdteams wordt verzorgd door de ouders volgens een reisschema dat door de trainer/coach van het team is opgesteld. Dit betekent dat men ongeveer 3 keer per jaar een reisbeurt moet verzorgen. Hiervoor is in de contributie een bedrag gereserveerd om de ouders in de kosten tegemoet te komen.

Leeftijdstabel

De NBB houdt de internationale leeftijdsindeling aan.

Indeling Geboren in
Onder 8 2010 of later
Onder 10 2009 en later
Onder 12 2007 en 2008
Onder 14 2005 en 2006
Onder 16 2003 en 2004
Onder 18 2001 en 2002
Onder 20 1999 en 2000
Onder 22 1997 en 1998
Senioren 1996 en eerder