LID WORDEN?

Leuk dat je belangstelling hebt voor onze basketbalvereniging en er wellicht over denkt om lid te worden. Wij zijn met enthousiasme bezig om basketbal te spelen in Breda. Op dit moment telt onze club ongeveer 300 leden en spelen we met 19 teams in de competitie, daarnaast hebben we nog 7 trainende teams.

Barons is een echte vereniging, dit wil zeggen dat het basketbal natuurlijk op de eerste plaats komt, maar daarnaast nog allerlei leuke activiteiten (o.a. jeugdkamp, kick-off dag) worden georganiseerd waar jij als lid aan mee kunt doen. Het is ons streven dat jij je echt “thuis” voelt bij onze vereniging en met plezier komt basketballen.

Vanzelfsprekend zijn onze sportieve prestaties ook erg belangrijk, een goede technische staf met een gedegen beleid zorgt hier voor. Dit zie je onder andere terug in het feit dat bijna al onze teams twee keer per week trainen onder leiding van gedreven trainer/coaches. Kortom: genoeg kennis, ervaring en mogelijkheden om je te ontwikkelen als basketballer.

Aanmelden

Je kunt je aanmelding voor een paar proeftrainingen door een e-mail te sturen aan secretaris@barons.nl. Vermeldt hierbij altijd je naam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mail adres en de eventuele basketbalervaring. Ook voor informatie over teamindeling, leeftijdscategorie, trainingstijden en locaties kun je mailen naar secretaris@barons.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Proeftrainingen

De mogelijkheid bestaat om aan 2 proeftrainingen deel te nemen voordat je lid wordt van de vereniging. Na deze 2 trainingen kan je beslissen of je lid wil worden.

Wachtlijst

Bij sommige leeftijdscategorieën is er helaas een ledenstop. Er bestaat dan de mogelijkheid om je op de wachtlijst te laten plaatsen. Wanneer er dan een plaats vrij komt, nemen we contact met je op.

Inschrijven

Wanneer je lid wil worden van onze vereniging, moet je het inschrijfformulier invullen. Het inschrijfformulier kun je vragen aan je trainer/coach of opvragen via secretaris@barons.nl. Het ingevulde inschrijfformulier, samen met één recente pasfoto en eventueel een schuldvrijverklaring van je vorige vereniging, kun je inleveren bij je trainer/coach, of in de barons brievenbus in de kantine van sporthal De Doelen.

Trainend of spelend lid

Er zijn 2 soorten lidmaatschap mogelijk bij Barons.
  • Trainend lid: neemt alleen deel aan de trainingen.
  • Spelend lid: neemt deel aan de trainingen en neemt deel aan de wedstrijden in de competitie.

Trainingen en wedstrijden

De trainingen lopen van augustus 2017 tot en met juli 2018. De thuiswedstrijden worden in sporthal de Doelen gespeeld en vinden meestal op zaterdag plaats of een enkele keer op zondag. De uitwedstrijden worden door heel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg gespeeld, afhankelijk van het niveau. Het vervoer naar de uitwedstrijden van de jeugdteams wordt verzorgd door de ouders volgens een reisschema dat door de trainer/coach van het team is opgesteld. Dit betekent dat men ongeveer 3 keer per jaar een reisbeurt moet verzorgen. Hiervoor is in de contributie een bedrag gereserveerd om de ouders in de kosten tegemoet te komen.

Leeftijdstabel

De NBB houdt de internationale leeftijdsindeling aan.

Indeling Geboren in
Onder 8 2008 of later
Onder 10 2006 en 2007
Onder 12 2004 en 2005
Onder 14 2002 en 2003
Onder 16 2000 en 2001
Onder 18 1998 en 1999
Onder 20 1996 en 1997
Onder 22 1994 en 1995
Senioren 1993 of eerder