LID WORDEN OF EEN PROEFTRAINING AANVRAGEN?

Leuk dat je belangstelling hebt voor Barons Breda Basketbal en er wellicht over nadenkt om bij ons lid te worden. Wij zijn met veel enthousiasme bezig met basketbal in Breda. Onze vereniging telt ongeveer 300 leden, verdeeld over 26 teams. Hiervan spelen 19 teams in de NBB-competitie, ook hebben we nog 7 trainende teams waaronder een rolstoel-team.

Barons is een echte vereniging. Dat betekent dat het basketbal bij ons op de eerste plaats komt, maar dat er daarnaast nog allerlei leuke activiteiten (zoals onder andere een jeugdkamp, kick-off dag en verenigingsbingo) worden georganiseerd waar jij als lid aan kan meedoen. Het is ons streven dat jij je echt ‘thuis’ voelt bij onze vereniging en met plezier naar de sporthal komt.

Vanzelfsprekend vinden wij onze sportieve prestaties ook erg belangrijk. Een goede technische staf met een gedegen beleid zorgt hier voor. Dit zie je onder andere terug in het feit dat bijna al onze teams twee keer per week trainen onder leiding van gedreven trainer-coaches. Kortom: er is bij Barons voldoende kennis, ervaring en mogelijkheden om je te ontwikkelen als basketballer.

Proeftraining aanvragen

De mogelijkheid bestaat om aan (maximaal twee) proeftrainingen deel te nemen voordat je besluit lid te worden van Barons. Zo kun je op een geheel vrijblijvende manier kennismaken met de sport, het team en onze vereniging. Na deze 2 trainingen kan je beslissen of je lid wil worden.

Je kunt je aanmelden voor de proeftrainingen door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@barons.nl. Hierbij vermeld je ten minste je voor en -achternaam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mail adres en je eventuele basketbal-ervaringen. Ook voor informatie over teamindeling, leeftijdscategorie, trainingstijden, locaties en andere zaken omtrent aanmelden, kun je mailen naar ditzelfde mailadres. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Inschrijven bij Barons Breda Basketbal

Wanneer je lid wil worden van onze vereniging, moet je het inschrijfformulier en incassoformulier invullen. Print ze uit en vul ze in. De twee ingevulde formulieren, samen met één recente pasfoto, kun je inleveren bij je trainer-coach, of in de brievenbus deponeren tegenover de ingang van onze kantine in sporthal De Doelen. Ook kun je een fotokopie van deze twee documenten doorsturen naar ledenadministratie@barons.nl. Het inleveren van het inschrijformulier geldt niet als garantie om geplaatst te worden.

Typen lidmaatschap

Je kunt op twee manieren lid worden van Barons Breda Basketbal:

  • Trainend lid: je neemt alleen deel aan de trainingen.
  • Spelend lid: je neemt deel aan de trainingen en aan de wedstrijden in de NBB-competitie.

Trainingen en wedstrijden

Onze trainingen lopen van augustus tot en met juli en vinden plaats op doordeweekse dagen. We trainen zo veel als mogelijk in sport De Doelen, daarnaast trainen we ook in Sporthal Viandenlaan en het Vitalis College. Thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Doelen en vinden meestal plaats op zaterdag, of een enkele keer op zondag. De uitwedstrijden worden gespeeld door heel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg, afhankelijk van het niveau. Het vervoer naar uitwedstrijden van de jeugdteams wordt verzorgd door de ouders, volgens een rijschema dat door de trainer/coach van het betreffende team is opgesteld. Dit betekent dat ieder teamlid ongeveer 3 keer per jaar verantwoordelijk is voor een rijbeurt. Hiervoor is in de contributie een bedrag gereserveerd om de ouders in de kosten tegemoet te komen.

Leeftijdstabel teamindeling

De NBB houdt de internationale leeftijdsindeling aan voor het seizoen 2019-2020:

Indeling Geboren in
Onder 8 2012 of later
Onder 10 2010 en 2011
Onder 12 2008 en 2009
Onder 14 2006 en 2007
Onder 16 2004 en 2005
Onder 18 2002 en 2003
Onder 20 2000 en 2001
Onder 22 1998 en 1999
Senioren 1997 en eerder

Meetrainen zonder lid te zijn?

Voor volwassenen heeft Barons de mogelijkheid om af en toe aan te sluiten. Je hoeft dan geen lid te zijn maar betaalt uiteraard wel een vergoeding om mee te mogen doen. Barons moet tenslotte ook de zaal huren, bovendien zou het niet fair zijn tegenover spelers die wel contributie betalen. Per training vragen we een vergoeding van 5 euro.

Wachtlijst

Bij sommige leeftijdscategorieën hebben we helaas een ledenstop moeten instellen. Indien dit het geval is in jouw leeftijdscategorie, bestaat de mogelijkheid om je op de wachtlijst te plaatsen. Wanneer er dan plaats vrij komt, nemen we contact met je op.