Trainen in coronatijd

Goed nieuws. We mogen weer voorzichtig gaan trainen. Na overleg met de gemeente Breda en Pier 15 kunnen we op een aantal dagen buiten gaan trainen op het buiten basketballveld op het Haveneiland. Let wel: dit kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt die Barons samen met Pier 15 en de gemeente heeft afgesproken.

Op deze pagina vind je meer informatie. Ook zijn hier de regels van NOC/NSF te vinden als download.

We trainen op het Haveneiland

 • De sportaccommodatie van het Haveneiland is alleen toegankelijk voor georganiseerde sporten. Het terrein wordt beschikbaar gesteld voor basketbalvereniging De Barons, Parcours Breda en Pier15 Skatepark. Vrij basketballen kan niet op het Haveneiland.
 • Voor een soepele doorstroom op het terrein zal er een fietsenstalling komen bij de ingang van het Haveneiland. Automobilisten kunnen parkeren op de parkeerplaats aan Veilingkade 9.
 • Op goed zichtbare plaatsen worden posters en banners geplaatst met de regels voor veilig sporten op het Haveneiland.
 • Met behulp van pijlen wordt een duidelijke route aangegeven voor het betreden en verlaten van het terrein. Attendeer mensen er op dat ze ook tijdens het verlaten van het terrein rekening houden met de 1,5 meter regel.
 • De toiletten van Pier15 zijn toegankelijk via de nooduitgang aan de zijkant van het pand. Deze mogen per toiletblok (mannen en vrouwen gescheiden) door 1 persoon tegelijk worden gebruikt. Ze worden na elke activiteit schoongemaakt.
 • Het terras van Pier15 wordt afgesloten voor bezoekers én sporters om groepsvorming te voorkomen. De horeca is gesloten.
 • Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen afzetten bij de fietsenstalling of de parkeerplaats (kiss&ride). Verder worden sporters verzocht om zo veel mogelijk op eigen gelegenheid naar de sportaccommodatie te komen, niet met het openbaar vervoer.
 • Barons zorgt voor een medewerker die zich inzet als ‘corona-verantwoordelijke’. Deze persoon houdt toezicht en zorgt dat de gestelde regels worden nageleefd en zal duidelijk herkenbaar zijn d.m.v. een hesje.

Materialen

 • Barons zorgt dat er een complete EHBO koffer ter beschikking is. Deze zal tijdens de activiteit binnen handbereik moeten zijn en uitgerust met mondkapjes, handschoenen en een veiligheidsbril. De dichtstbijzijnde AED is bij de Jumbo aan de Belcrumweg 5.
 • Voordat je gaat trainen moet je je handen schoonmaken met desinfectiegel. We gaan die ergens op een zichtbare plek neerzetten.
 • Alle basketballen die tijdens de training worden gebruikt, worden na iedere training schoongemaakt.

Leden die komen trainen

Iedereen die komt trainen, houdt zich aan de richtlijnen van het NOC*NSF. Je vindt ze op de flyers die bovenaan deze pagina staan. Of op de banners op het Haveneiland. De belangrijkste richtlijnen worden hieronder herhaald.

 1. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°)
  – Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 2. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 3. Kom alleen naar de sportlocatie wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat;
 4. Reis alleen of kom met één persoon uit jouw huishouden;
 5. Kom niet eerder dan 10 minuten voor het begin van de training naar de sportlocatie en wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek;
 6. Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers of de bestuursleden;
 7. Sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alleandere personen (behalve personen uit eigen huishouden), dus ook tottrainers en andere sporters;
 8. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet;
 9. Gebruik alleen een eigen bal. Heb je die niet, dan kun je er eentje lenen. Onze ballen, die veel met de handen worden aangeraakt, moeten na een training schoongemaakt worden met water en zeep of reinigingsdoekjes;
 10. Verlaat direct na de training het Haveneiland (het veld bij Pier 15).

Trainers/Coaches

 1. Alle trainers en coaches zijn op de hoogte van de verschillende richtlijnen van het NOC*NSF en RIVM. Houd je aan deze regels en richtlijnen;
 2. Zorg dat je 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent om te zorgen dat de spelers en trainers niet tegelijk arriveren;
 3. Trainers en coaches moeten er herkenbaar uitzien voor sporters en ouders.

Trainingstijden

 1. De trainingstijden worden aangepast zodat verschillende groepen elkaar niet kruisen op het moment dat de activiteit is afgelopen/begint;
 2. Sporters en ouders mogen maximaal 10 minuten voor het begin van de training aanwezig zijn op het Haveneiland. Na de sportles moet iedereen meteen naar huis.