All-stars van U8 voor het eerst het veld op

Zaterdag 14 april was het een zeer spannende dag voor de jongste leden van de Barons, de U8-groep met kinderen jonger dan 8 jaar. Ze speelden hun eerste wedstrijd ooit tegen ELBC in Etten-Leur. Na een spannende game wisten de kanjers er een winstpartij uit te slepen en gingen de punten met een score van 16-30 mee terug naar Breda.

Nerveus
Ook voor tegenstander ELBC was het hun eerste wedstrijd. De kinderen waren hyper nerveus en al heel vroeg wakker. Wat duurt de dag toch lang als je pas om 16 uur de wedstrijd pas mag gaan spelen. De ontvangst bij ELBC was geweldig: eigen kleedkamers voor de jongens en één voor de meisjes. Twee ervaren scheidsrechters en twee man aan de tafel waarbij ook een officieel wedstrijdformulier werd bijgehouden. De scheidsrechters floten zeer goed en stopten ook bij een fout om de kinderen uit te leggen wat er mis ging, een heel mooi leerproces voor de kids.

Acht periodes
De wedstrijd ging over acht periodes van vier minuten. Na de eerste vier minuten was de stand 4-4 en was het zeer spannend. De tweede vier minuten was het Barons-time en was de stand op 4-10 gebracht. De kinderen roken al een overwinning, waren niet te stoppen en heel erg druk. Na de derde 4 minuten was het al 8-16 en het spel dat ze speelden ging steeds beter. De vierde periode voor de rust werd er maar één keer gescoord, door Barons. Daarna even vijf minuten rust. En ja hoor allemaal naar het toilet voor een zenuwenplasje.

Strenger
De rust was voorbij en de vijfde vier minuten begonnen. Hierbij werd er strenger gelet op foutjes van de kinderen. De stand aan het eind van de vijfde periode was 12-20. Even de ploeg wakker geschud en ze pakten de draad van de eerste periodes weer op en in een mum van tijd stond het 12-24.  De zevende periode begon en daar werd er ook weer een paar keer gescoord en was de stand 14-28. Eindelijk de laatste periode en kwam de eindstand op het bord van 16-30.

High-fives
Toen moesten er weer wat dingen geleerd worden: de scheidsrechters bedanken bijvoorbeeld en de mensen aan de tafel en het andere team met hun coaches. Daarna een ereronde langs het publiek dat in groten getale op was komen dagen. Papa’s en Mama’s, ooms en tantes, bij elkaar toch ongeveer 50 man. Super tof voor de kinderen dat zij er allemaal waren.

Ivan, Lieke, Nathan, Zoe, Ruben, Huub wisten te scoren terwijl David, Mila, Dean, Milos en Soraya ook heel goed speelden, maar de pech hadden dat hun schoten er niet in gingen. Na de wedstrijd was er lekkere ranja voor alle spelers en kitkat om te snoepen. De kinderen en hun aanhang hebben met volle teugen genoten van de wedstrijd en zouden ook graag een keer thuis tegen ELBC willen spelen.

Coach Valensky en Frank zijn zeer trots op hun pupillen.