Start buitentrainingen maandag 11 mei
Nieuwsbrief Barons 10 mei
Beste leden en ouders/verzorgers,
In deze nieuwsbrief (heel uitgebreid en veel tekst, sorry daarvoor…) Maar er moet veel gedeeld worden qua regels en afspraken. Lees het daarom in ieder geval een keer goed door.
Als bijlages vinden jullie: de voorlopige teamindeling en de tijden waarop buiten getraind kan worden.
Let wel: het is een voorlopige teamindeling. Er kan dus nog geschoven worden. 
De dagen waarop we gaan trainen zijn:
Maandag:
18.15 – 19.15 uur (U10)
19.30 – 20.45 uur (HS1 en DS1)
Dinsdag:
18.15 – 19.15 uur (U12 1 en 2 en VU12)
19.30 – 20.45 uur (VU16 en VU18)
Donderdag:
18.45 – 20.00 uur (U14 1 en 2)
20.15 – 21.30 uur (U18 en U20)
Vrijdag:
18.15 – 19.15 uur (U10 en U12 fundamentals)
19.30 – 20.45 uur (U16 1 en U16 2)
Zaterdag:
14.15 – 15.15 uur (HS2 en HS3)
15.30 – 17.00 uur (HS1 en DS1)
Zondag:
11.15 – 12.30 uur (Fundamentals U14)
12.45 – 14.00 uur (DS2 en DS3)
Kijk in de Voorlopige Teamindeling  in welk team je zit. Vervolgens kijk je in het bovenstaand schema wanneer je terecht kunt bij Pier 15. We zijn super blij dat we de mogelijkheid hebben dat we hier buiten mogen trainen. Natuurlijk is het niet ideaal. Maar laten we er tot de vakantie het beste van maken. De trainers hebben er zin in. Als we ons allemaal aan de regels houden, kunnen we in ieder weer verantwoord buiten basketballen.
Wat de regels betreft:
We trainen op het Haveneiland
 • De sportaccommodatie van het Haveneiland is alleen toegankelijk voor georganiseerde sporten. Het terrein wordt beschikbaar gesteld voor basketbalvereniging De Barons, Parcours Breda en Pier15 Skatepark. Vrijsporters mogen het Haveneiland niet betreden.
 • Voor een soepele doorstroom op het terrein zal er een fietsenstalling komen bij de ingang van het Haveneiland. Automobilisten kunnen parkeren op de parkeerplaats aan Veilingkade 9.
 • Op goed zichtbare plaatsen worden posters en banners geplaatst met de regels voor veilig sporten op het Haveneiland
 • Met behulp van pijlen wordt een duidelijke route aangegeven voor het betreden en verlaten van het terrein. Attendeer mensen er op dat ze ook tijdens het verlaten van het terrein rekening houden met de 1,5 meter regel.
 • De toiletten van Pier15 zijn toegankelijk via de nooduitgang aan de zijkant van het pand. Deze mogen per toiletblok (mannen en vrouwen gescheiden) door 1 persoon tegelijk worden gebruikt. Ze worden na elke activiteit schoongemaakt.
 • Het terras van Pier15 wordt afgesloten voor bezoekers én sporters om groepsvorming te voorkomen. De horeca is gesloten.
 • Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen afzetten bij de fietsenstalling of parkeerplaats (kiss&ride). Verder worden sporters verzocht om zo veel mogelijk op eigen gelegenheid naar de sportaccommodatie te komen, niet met het openbaar vervoer.
 • Iedere organisatie zal een eigen protocol opstellen waarin duidelijk beschreven staat hoe de betreffende organisatie haar lessen op een veilige manier gaat aanbieden.
 • Barons zorgt voor een medewerker die zich inzet als ‘Corona-verantwoordelijke’. Deze persoon houdt toezicht en zorgt dat de gestelde regels worden nageleefd en zal duidelijk herkenbaar zijn d.m.v. een hesje.
Materialen
 • Barons zorgt dat er een complete EHBO koffer ter beschikking is. Deze zal tijdens de activiteit binnen handbereik moeten zijn en uitgerust met mondkapjes, handschoenen en een veiligheidsbril. De dichtstbijzijnde AED is bij de Jumbo aan de Belcrumweg 5.
 • Voor deelname aan de les moet je je handen schoonmaken met desinfectiegel. Deze wordt door de sportaanbieder op meerdere plaatsen opgesteld.
 • Alle basketballen die tijdens de sportactiviteit worden gebruikt worden na iedere training gereinigd.
Voor de leden 
 • Alle trainende leden moeten zich houden aan de voorgeschreven richtlijnen van het NOC*NSF zoals aangegeven op de posters en banners.  De belangrijkste richtlijnen worden hieronder herhaald.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 C°)
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact
 • Kom alleen naar de sportlocatie wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat
 • Reis alleen of kom met één persoon uit jouw huishouden
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor het begin van de training naar de sportlocatie en wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, buurtsportcoaches en bestuursleden.
 • Sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen (behalve personen uit eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere sporters
 • Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet
 • Gebruik alleen een eigen bal. Heb je die niet, dan kun je er eentje lenen. Onze ballen, die veel met de handen worden aangeraakt, moeten na een training schoongemaakt worden met water en zeep of reinigingsdoekjes
 • Verlaat direct na de training het Haveneiland  (het veld bij Pier 15).
Trainers/Coaches:
 • Alle trainers en coaches zijn op de hoogte van de verschillende richtlijnen van het NOC*NSF en RIVM. Houd je aan deze regels en richtlijnen
 • Zorg dat je 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent om te zorgen dat de spelers en trainers niet tegelijk arriveren.
 • Trainers en coaches moeten er herkenbaar uitzien voor sporters en ouders door middel van een leraren-tenue/outfit.
Trainingstijden:
 • De trainingstijden worden aangepast zodat verschillende groepen elkaar niet kruisen op het moment dat de activiteit is afgelopen/begint.
 • Sporters en ouders mogen maximaal 10 minuten voor het begin van de training aanwezig zijn op het Haveneiland. Na de sportles moet iedereen meteen naar huis.
Shoppen via Sponsorkliks voor Barons
Niet dat we online shoppen gaan promoten, maar lang in het centrum gaan shoppen is op dit moment niet de bedoeling. Koop je online, denk dan ook aan Sponsorkliks. Wanneer je koopt via internet bij bijvoorbeeld Bol.com, V&D, Zalando, Wehkamp, thuisbezorgd.nl of andere webwinkels, kun je Barons een beetje sponsoren.
Via deze link kom je op de website van SponsorKliks, hier staan een tal van linken naar diversen webwinkels. Maak hier je keuze, je komt dan op de “normale” website van deze webwinkel. Wanneer je je goederen hebt gekozen en afgerekend, ontvangt Barons een bepaald percentage van je aankoop.
Deze inkomsten wordt o.a. gestoken in de begeleiding en opleiding van onze scheidsrechters, trainers en coaches. Maar ook in het jeugdkamp en andere activiteiten.
Buiten de kleine omweg om via deze site naar je favorieten webwinkel te gaan verandert er voor jou niets, maar onze vereniging wordt er beter van. Dus waarom niet!
Neem eens een kijkje welke webwinkels er mee doen aan deze actie. En vertel tegen anderen (je hoeft geen lid van Barons te zijn) van deze actie.
Nieuwe voorzitter, secretaris en ledenadministrateur
In de vorige nieuwsbrief kondigden we het al aan. We hebben een nieuwe voorzitter, secretaris en ledenadministrateur voor het komend seizoen. Door corona loopt het allemaal wat anders dan normaal. Daar zijn we ons zeker van bewust. We moeten bijvoorbeeld gaan kijken hoe we de ALV gaan organiseren. Met een groep leden in de vergaderzaal gaan zitten, lijkt ons nu geen goed plan. Maar we moeten ook verder als club. Er zijn dingen waarover besloten moet worden en die we moeten gaan oppakken voor volgend seizoen. Wees gerust, we zijn al volop bezig met het komend seizoen. Maar het lijkt ons toch handig om jullie te melden wie de rol van John Stoopen en Leon Weterings gaan overnemen. Je vindt de namen hieronder. Nogmaals, officieel moet dit nog besproken worden in een ALV. Maar we hopen dat jullie snappen dat dit nu even lastig is en dat we verder moeten.
De nieuwe voorzitter wordt: Cathelijne Goedvree
De nieuwe secretaris wordt: Quincy de Graaf
Onze penningmeester Patricia Roos en wedstrijdsecretaris Gerge Emmen blijven in het huidige bestuur. Aangevuld met verschillende commissieleden is dit het nieuwe bestuur voor het seizoen 2020-2021. Er komt ook nog een nieuw iemand voor de ledenadministratie. Maar die kunnen we nog niet melden omdat daar nog geen definitieve toezegging van binnen is. We houden jullie op de hoogte.
Op onze website staat ook een aparte pagina met alle regels voor de trainingen bij Pier 15. Ook die kun je raadplegen.
Vriendelijk verzoek om niet meteen met allerlei vragen over de teamindeling te komen. Wat ik al aangaf, het is een VOORLOPIGE teamindeling. Er kan nog geschoven worden.
Laten we er een mooi avontuur van maken bij Pier 15. En blijf vooral gezond, ook nu de maatregelen wat worden versoepeld. Alleen samen krijgen we het virus onder controle.
Succes en veel plezier,
Leon Weterings
secretaris